Onze Tilly is er niet meer bij…

Een droevig bericht bereikte ons in de afgelopen dagen: Tilly Kusters heeft na een ongelijke strijd onze wereld moeten verlaten.

Wij herinneren ons Tilly als een enthousiaste navigator die al 5 keer aan onze rally deelnam. Samen met haar man Henk Kusters en haar zoon Bart en schoondochter Simone vormde zij de “A Ford teams”. Een gemoedelijke dame met een gulle Brabantse inborst is er niet meer bij. We wensen deze A Ford kanjers alle sterkte toe die zij kunnen gebruiken.

Tilly, houd oe hè!  

Namens alle deelnemers, crew en organisatie, Ed Lemaire

de rally van 4 mei 2019 in de touwen!

We waren er al een tijdlang mee aan de gang: hoe maken we de rally-dag in ons tweede lustrum  vooral spannend, want dat is toch wat onze (vorige) deelnemers blijven verwachten. Tegelijkertijd willen we een ieder gelijke kansen geven. Dat vereist dan wel behendigheid in de wagen: rekenen, de ritten goed uitsmeren over tijd en kilometers en profiteren van extra punten in de klassementsproeven.

Wel, we zijn er na vele kilometers (2.500 tot nu toe al) verkenningstochten zeer tevreden over. Alles gericht op de behendigheid van de equipe. En dat lukt alleen met een minutieus ingericht en vooral foutloos road book.

Maar nu al op onze lauweren rusten kan niet. Al onze partners (hotel, pleisterplaatsen, feestlocaties) gaan we nog even “aan de tand” voelen. Ook zij zijn een belangrijke factor in de feestvreugde.

Sport en ambiance. Het leven moet je af en toe eens willen kietelen, toch!?

bericht van de winnaars van 2018

Een leuk bericht van de winnende equipe van vorig jaar (2018); met een prachtige Datsun Fairlady 1600 wonnen zij het klassement!

Wat hen beweegt om weer mee te doen vertolken ze als volgt:

“Beste Ed . We doen weer graag mee. We kunnen eigenlijk ook niet anders want we hebben toch iets te verdedigen.
Groeten . Fons & Jolijn”

Kijk, dat bedoelen we nou: “noblesse oblige!”

Gas erop Fons en Jolijn!

2019: het feest gaat door!

Het gaat dus echt, echt gebeuren!

Ja, het was even spannend om een kritieke massa  aan deelnemers te mogen verwachten. We hadden er immers al maandenlang veel moeite in gestoken. Op de eerste plaats draait het natuurlijk allemaal om de autosport. Dus de rally zelf hebben we éérst “ontworpen”; veel wedstrijd maar ook fabelachtig mooie weggetjes. Voeg daar het oerlandschap aan toe en de mix is weer om je vingers bij af te likken. En vervolgens hebben we ook nog wat te vieren! We organiseren het tenslotte alweer voor de tiende keer! En Bourgondisch als we zijn willen we dáárin ook flink uitpakken. Het moet allemaal lang in je geheugen blijven hangen.

Dus: kom erbij! Geniet van het leven, de autosport en de gezelligheid! 3-5 mei 2019, een weekend om naar uit te zien….

Meteen inschrijven? Klik HIER

 

En voor 2019 dan?

De Rally van het Oerlandschap 2018:  toch niet zoals de Rolling Stones zongen: “maybe the last time”?

Daar is het laatste woord nog niet over gezegd. Maar we zijn toch maar aan de slag gegaan voor 2019. We laten het afhangen van het aantal inschrijvingen dat één maand na de aankondiging (die per eind november a.s. in je mailbox valt) bij ons binnen is. De hoogte daarvan bepaalt of ons 10-jarig bestaan (jawel!) met een knallend evenement gevierd gaat worden.
De datum staat al vast: van vrijdag 3 t/m zondag 5 mei 2019. 
Wat we alvast kunnen verklappen: de hoogtepunten uit de afgelopen 9 rally’s vormen de basis voor een ware ‘special’…..

een harde maar faire strijd…

2018, la Balade aux Épreuves à Spa

Deze rally kenmerkte zich door spannende klassementsproeven die afgewisseld werden met prachtige ritten door een adembenemend Ardens landschap. Alle équipes gingen voor het klassement.  250 kilometers lang. De strijd werd door eenieder serieus opgevat, dat bleek alras. In de drie klasses (de indeling wordt gevormd door de ratio gewicht/motorvermogen) kwam er een winnaar uit de bus. Twee Nederlandse en een Belgische équipe stelden hun prijs zeker. Een prachtige cherry on the cake… We zien elkaar volgend jaar weer!

Zo, routes en klassementsproeven gereed…

We hadden de lat wederom hoog gelegd. Klassementsproeven éérst bepaald natuurlijk, maar dat ging niet van een leien dakje. Hoe maak je zoiets nou spannend en tóch veilig? De eerste proeven werden al vlug afgekeurd want voldeden niet aan het plan. Na ettelijke verkenningstochten:  ja! we hebben ze gevonden! En goedgekeurd natuurlijk.

Dan de routes naar de klassementsproeven; die moeten stipt op tijd gereden worden. Wij van de organisatie zijn benieuwd hoe de dames en/of heren dát geen klaarspelen.

Maar we hebben natuurlijk óók gedacht aan de schoonheid van het landschap: vanaf de klassementsproeven naar de rustpauzes is het dit jaar vrij rijden (wél op basis van het road book natuurlijk); de equipes worden van het ene naar het andere vergezicht geleid. En in het Oerlandschap betekent dit: met de mond open van verbazing rijden en genieten.

We zijn er klaar voor!